این روزها بازاریابی محتوا مبحث و موضوع داغی است، اما مدیریت گسترش content-marketing با یک مسئله ی پیچیده ای روبرو شده است : چگونه می توان برای محتوای تولید شده سرچ و جستجوی طبیعی دریافت کرد و در عین حال که در نتایج جستجو ظاهر می شود، جذب کاربر هم داشته باشیم؟!

آیا سئو و محتوایی که برای سایت شما ورودی میگیرند متقابلأ ناسازگار هستند؟ پاسخ این سوال چیز عجیبی نیست، اما بررسی های مهمی برای مدیریت مناسب انتخاب مسیر فعالیت هایتان  وجود دارند.

روبات های جستجو  ≠ انسان ها

ربات های جستجوگر

اولین و مهمترین تفکر از نظر سئو این است که بدانیم که ربات های موتور جستجو و انسان ها یکسان نیستند. ربات های جستجو یک سایت را خیلی متفاوت تر از یک انسان بازبینی کرده و می خوانند و ربات های جستجو همیشه نمی توانند همان وظایفی را که یک انسان بر روی یک وبسایت خواهد داشت، انجام دهند.
شما می توانید دسترسی به یک مطلب را مسدود کنید. مثلا یک فرم به کاربر نشان دهید که در صورت پر کردن آن می تواند به محتوای مورد نظر دسترسی داشته باشد. (فرم ثبت نام)
اما ربات های جستجو فرم ها را پر نمی کنند، آنها اسم، آدرس ایمیل یا شماره تلفن ندارند. ربات های جستجو اکثر فرم ها را مشاهده می نمایند ولی صفحه ی ورود برای ربات ها غیر فعال است.

درباره ی هدف، ارزش و توسعه ی محتوا فکر کنید

هنگامی که برای میزان ورودی یک محتوا از موتور جستجو تصمیم می گیرید، درباره ی هدف محتوا فکر کنید. هدف آن محتوا چیست؟
همراه با هدف، باید نحوه ی توسعه و ارتقای آن محتوا در نظر گرفته شود. به عنوان مثال اگر هدف محتوا تشویق کردن به اشتراک گذاری از طریق شبکه های اجتماعی است، داده نمایی یا اینفوگرافیک به خوبی عمل می نماید.
اما این نکته را در نظر بگیرید چنانچه امکان اشتراک گذاری رایگان اینفوگرافیک از طریق رسانه های اجتماعی برای افراد فراهم شود، انگیزه ای برای مراحل بعدی یعنی بازدید سایت و پرکردن فرم عضویت وجود نخواهد داشت، زیرا بازدید کنندگان قبلأ محتوا را در جای دیگری مشاهده نموده اند.

در نهایت باید ارزش محتوا را بررسی کرد. اغلب هنگامی که درباره ی صفحات فرود صحبت می شود، صحبت از ارز اطلاعات است. اطلاعات بازدید کننده های یک سایت نمونه ای از ارز است. هنگامی که کاربران یک پیشنهاد و بخشی از یک محتوی یا هر چیز دیگری را مشاهده می نمایند، آنها ارزش آن محتوا را بررسی می نمایند.

ارزش محتوای مورد نظر چقدر است؟ آیا آنقدر ارزشمند است که کاربر آدرس ایمیل و نام کاربری و شماره تلفن اش را ثبت نماید ؟ اگر جواب شما مثبت است، آینده روشنی دارید چرا که با این اطلاعات کارهای بزرگی می توانید انجام دهید. برای مثال شما یک فروشگاه اینترنتی پوشاک دارید که آخر هر فصل در سایت تخفیف می گذارید. خب این طبیعی است که همه کاربران شما به طور مداوم سایت شما را بررسی نکنند و از این تخفیف ها مطلع نشوند. اما همه ما در طول روز چندین بار گوشی و یا ایمیل های خود را چک می کنیم. (این یک مثال خیلی ساده بود)

رتبه بندی و ورودی دار کردن محتوا به صورت همزمان

وقتی تصمیم می گیرید برای تعدادی از محتوا بر روی سایت صفحه ورود بگذارید، لازم است آن را توسعه دهید. همانطور که قبلأ ذکر شد، چنانچه لینک مستقیم به محتوا وجود نداشته باشد، ربات های جستجو بواسطه ی فرم می توانند به آن دسترسی داشته باشند (همانطور که کاربر دسترسی خواهد داشت)، بنابراین محتوا برای ربات های جستجو بلاک می شوند و در نهایت محتوا برای رتبه بندی و ایندکس شدن مسدود می شوند.
درهرصورت دو خط مشی خلاقانه وجود دارد که می توان برای دروازه دار کردن محتوا از آن استفاده کرد و یک ورودی برای روبات های جستجو نیز فراهم نمود.

صفحات خلاصه / پیش نمایش با صفحه ورود

صفحه فرود

صفحات خلاصه یا پیش نمایش اساسأ جزئی از اطلاعات مانند یک خلاصه ی مختصر و مفید را برای مخاطبین قبل از یک صفحه ورود، فراهم می نمایند.
 صفحات پیش نمایش فرصتی را برای اشتراک گذاری خلاصه ی یک بخش با ربات های جستجو فراهم می نماید که می تواند رتبه بندی و ایندکس شود و ترافیک طبیعی را در صفحات پیش نمایش دریافت نماید.
مزیت عمده و بارز این صفحه این است که برای یک برند امکان اضافه نمودن یک راهنمای مفهومی در صفحه ی خلاصه و بهینه سازی مناسبی برای سئو به منظور ارائه ی روشی برای کاربران جهت عضویت  در همان صفحه را فراهم می نماید. در واقع شما با اطلاعات جاکع و کاملی که به کاربر خود داده اید، کاربر را برای دریافت محصول خود قانع و جذب کرده اید. 🙂

پاپ آپ جاوا اسکریپت در هنگام ورود کاربر به سایت

در استفاده از این روش عجله نکنید، در صورت سوءاستفاده ممکن است موتورهای جستجو این روش را cloaking تلقی کنند و احتمال دارد سایت تان جریمه شود. با این حال، این رویکرد به ربات های جستجو و کاربران کمک می کند که راحت تر در سایت شما فعالیت داشته باشند.
اما منظور از کلاکینگ یا مخفی سازی چیست؟ گوگل آن را به عنوان عمل ارائه ی محتوای مختلف یا آدرس های اینترنتی برای کاربران و موتورهای جستجو تعریف می نماید. به عبارت دیگر، چنانچه عمدأ مطلبی را متفاوت تر از آنچه که برای موتور جستجو نمایش داده می شود برای کاربران نمایش دهید، از نظر فنی این عمل میتواند به عنوان کلاکینگ درنظر گرفته شود.
به هر حال استفاده از پاپ آپ برای ورودی گرفتن به سایت، روش نوینی نیست. بسیاری از انتشارات مانند روزنامه ها و مجلات، سال هاست از این روش استفاده می نمایند. گاهی اوقات از پاپ آپ به عنوان شیوه ای برای در دسترس گذاشتن اطلاعات به کاربران استفاده می شود. برای مثال نیویورک تایمز از پاپ آپ برای نمایش دادن 10 مقاله منتشر شده در ماه استفاده میکند.

 

پاپ آپگوگل لزوما با پاپ آپ مخالف نیست ولی استفاده نکردن و متوقف کردن پاپ آپ را متذکر می شود.

چند نکته مهم:

چنانچه از ورودی گذاشتن برای محتوا استفاده می نمائید، نکات زیر می تواند به خوبی در بهبود جذب مخاطب به شما کمک نماید :

1.    نیاز به پر کردن (فقط) یک فرم. درحالی که بسیاری از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی فرم هایی را برای جمع آوری انبوهی از اطلاعات نوین و پیشرفته پروفایل فراهم می نمایند، با احتیاط و عاقلانه برخورد کنید. اگر یک کاربر جهت مطالعه بخشی از محتوا به وب سایتتان بیاید، فقط نیاز به پرکردن یک فرم بازدید هست.

2.    ارزش محتوای ارائه شده را بررسی نمائید. مطالعات متعدد نشان می دهند که بیش از دو فرم عضویت می تواند باعث سلب توجه و از دست دادن کاربر شود. بررسی کنید چقد پول برای یک قسمت از محتوا لازم است.

3.    افزودن سیستم ورود شبکه های اجتماعی(Social Login) . سیستم ورود شبکه های اجتماعی می تواند دسترسی کاربر به محتوا را با یک کلیک به آسانی فراهم نماید. با وارد کردن آدرس ایمیل و یا نام کاربری و رمزشان به راحتی می توانند به محتوای مورد نظرشان دسترسی داشته باشند و این برای کاربران خوشایند است.

4.    از پروفایل پیشرفته و نوین یا فرم های جانبی استفاده نمائید. چنانچه یک کاربر قبلأ در وب سایت تان فرم عضویت پر کرده است، لازم نیست که دوباره فرم عضویت پر کند. دنبال کردن اطلاعات جدید بواسطه ی پروفایل پیشرفته امر خوبی است، اما کاربران را برای دیدن محتوا، به پرکردن فرم ها و ارائه ی چندین باره ی اطلاعات مجبور ننمائید.

مهمتر این که به یاد داشته باشید که اگر بخواهید برای محتوایتان صفحه ی ورودی و عضویت بگذارید، ربات های جستجو نمی توانند بدون استفاده از یکی از این روش ها به محتوا دسترسی داشته باشند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که برای ربات های جستجو اجازه دسترسی به برخی از محتوا را برای کمک به رتبه بندی و شاخص گذاری و ایندکس شدن فراهم نموده اید.

0 دیدگاهبستن دیدگاه‌ ها

ارسال دیدگاه

عضویت در خبرنامه

آخرین پست ها و مقالات را در ایمیل خود دریافت کنید

[mc4wp_form id="517"]

ما قول می دهیم که اسپم ارسال نشود :)