بیزنس شما فرزند شماست. اگر شما صاحب یک کسب و کار هستید یا در بخش بازاریابی یک شرکت مشغول به کار هستید، ترافیک طبیعی از گوگل باعث افزایش بازدید و در ادامه افزایش فروش خواهد شد.
می توان گفت استخدام سئوکار یکی از بزرگترین تصمیم های بازاریابی شما است. اگر شما یک سئوکار خوب و کاربلد پیدا کنید او با آوردن وب سایت شما به صفحه اول گوگل، ترافیک سود آوری را راهی سایت شما خواهد کرد. دلیل استفاده از کلمه ترافیک سود آور این است که وقتی شما جایگاه بالایی در گوگل به دست می آورید دیگر نیازی نیست برای بالا بردن ترافیک سایت خود هزینه ای پرداخت کنید (مثلا تبلیغات گوگلی) چرا که ترافیک شما از طریق سئو به دست آمده است. 🙂

در مقابل استخدام کارشناس سئو مبتدی و صعیف، ممکن است باعث افت رتبه و سایت شما شود. من خودم شخصا با شرکت های زیادی کار کردم که قرارداد سئو خود را با شخص یا شرکت سئو کار کنسل کردند و دلیل این بود که آن ها نتیجه مطلوب و بالا رفتن رتبه سایت خود در گوگل را مشاهده نکرده بودند.
بعد از بررسی متوجه شدم که شخص سئوکار، لینک سازی بی کیفتی برای سایت انجام داده بود که نهایتا منجر به پنالتی شدن سایت می شود و یا اینکه هیچ برنامه و استراتژی خاصی برای رسیدن به نتایج مورد نظر مشتری نداشتند.
اگر شما قصد استخدام سئوکار دارید، برای اطمینان حاصل کردن از اینکه آن شخص انتخاب درست است از این 9 سوال استفاده کنید.

1-    چقدر طول می کشد تا سایت در گوگل رتبه بندی شود؟

این یک سوال انحرافی است. به هر شخصی که مدعی شد “من قادر هستم کسب و کار شما را در یک الی دو ماه رتبه بندی کنم” شک کنید.
می توان گفت این افراد حرفه سئو را زیر سوال برده اند و آن را بدنام کرده اند. هیچ شخصی نمی تواند بلافاصله و سریع به این سوال پاسخ دهد مگر اینکه راجع به سایت شما و شرایط آن تحقیق و جستجویی داشته باشد.

یک سئوکار حرفه ای و مطمئن راجع به شرکت شما تحقیق کرده و بر اساس رقابت و استراتژی یک برنامه تنظیم میکند. اما زمان مشخصی را برای رسیدن به صفحه اول گوگل تعیین نمی کند.

2-    استراتژی شما برای بک لینک ها چیست؟

برای من تعجب آور هست که خیلی از شرکت ها برنامه ای برای لینک سازی ندارند.
بک لینک پایه الگوریتم گوگل است. اگر شما بک لینک های با کیفیتی برای سایتتان نداشته باشید بالا رفتن رتبه سایت شما در گوگل سخت است. شما می خواهید رتبه دامنه (domain authority) خود را با رقیبانتان مقایسه کنید که یک شاخص بزرگ است تا ببینید چقدر در گوگل رتبه بندی شده اید و چقدر نیاز دارید تا شما به نتایج بالاتر بروید.
شما میتوانید بک لینک ها و در واقع لینک هایی که به وب سایت شما اشاره کرده اند را در سایت moz.com مشاهده کنید. البته در این زمینه سایتهای دیگری نیز هستن مثل سایت ranksignals.com با یک ثبت نام ساده با ایمیل می توانید از این سایت استفاده کنید.
اگر سئوکار شما گفت کار لینک سازی بر روی وب سایت شما در حال انجام هست، از او بخواهید لیست بک لینک ها را برای بفرستد تا بتوانید لینک ها را ببینید و پیگیری کنید.

3-    آیا سئو داخلی در برنامه سئوکار وجود دارد؟

تجربه کاربری در واقع تجربه خوب کاربری یک فاکتور خیلی مهم برای گوگل است. آیا کاربران مدت زمان طولانی در وب سایت شما می مانند و تجربه و در واقع حس خوبی از بازدید سایت شما دارند؟یا نرخ پرش یا bounce rate بالایی دارید؟
صفحاتی که نرخ پرش بالایی دارند را پیدا کنید و سعی کنید آنها را بهبود ببخشید یا مثلا به صفحات مرتبط لینک دهید. اطمینان حاصل کنید که سئوکار شما همواره در حال بهبود بخشیدن به وب سایت شماست.

|بخش مرتبط : لوکال سئو ( سئو محلی )

4-    استراتژی سئو محلی چیست؟

چند درصد از فروش شما به واسطه محلی که کسب و کار شما در آنجا است شکل می گیرد؟ اگر بخش خوبی از مشتریان و خدمات خود را در بازار محلی دریافت میکنید، سوالات زیر را از سئوکار خود بپرسید:

  • آیا کسب و کار من در دایرکتوری محلی ثبت شده است؟
  • آیا تگ عنوان من برای سئو محلی بهینه شده است؟
  • آیا NAP شما (name, address and phone number) در وب سایت و دایرکتوری ها به طور کامل و صحیح درج شده است؟

|بخش مرتبط : چک لیست سئو

5-    گزارش گیری ها برای مشاهده نتایج چگونه است؟

Moz  یک نرم افزار عالی برای تازه کار ها است تا رتبه کلمات کلیدی خود در نتایج جستجوی گوگل را مشاهده کنید.
قبل از اینکه با یک سئوکار قرارداد ببندید اطمینان حاصل کنید که کلمات کلیدی مرتبط با کارتان را جمع آوری کرده اید. برای مثال اگر شما در  شروع کار سئو با کلمه سئو در رتبه 40 هستید بعد از  مدتی شما نتایج پیشرفت و ارتقا کلمه کلیدی سئو را می توانید مشاهده کنید.
اطمینان حاصل کنید که لیست کلمات کلیدی خیلی پیچیده و زیاد نباشد. اکثر سئوکار ها گزارش پیچیده ای به صاحبان کسب و کارها میدهند طوری که گیج کننده است و او از فاکتورها چیزی سر در نمی آورد. پیشنهاد ما کار کردن روی لیستی با حداکثر 20 کلمه کلیدی خیلی خیلی مرتبط است.

6-    چقدر برای درک کسب و کار ما زمان در نظر میگیرید؟

برای اینکه سئو سایت شما موفقیت آمیز باشد شما باید بیزنس خود را کاملا درک کنید وگرنه گوگل نیز نمیتواند بیزنس شما را درک کند.
پیشنهاد من این است که هر سئوکار قبل از شروع به صحبت درباره سئو و برنامه هایش، باید حداقل 90 دقیقه برای درک کسب و کار شما زمان بگذارد.

7-    آیا روی جستجوی کلمات کلیدی مرتبط به طور مداوم کار میکنید؟

سئوکار شما باید قادر باشد تا به طور مرتب کلمات کلیدی مرتبط با کار شما را پیدا کرده و برای صفحه اصلی و صفحات داخلی وب سایت شما برنامه سئو بچیند.
راهنمایی : اگر شما در گوگل سرچ کنید و تا انتهای صفحه بروید با بخشی تحت عنوان نتایج Searches related to روبرو می شوید که گزینه خوبی برای پیدا کردن کلمات کلیدی مشابه است.

8-    استراتژی شما درباره وبلااگ نویسی چیست؟

وقتی که اکثر سئوکار ها مقالات و محتوای خاص و غیر کپی تولید میکنند پس از خودتان بپرسید این مقالات چه ارتباطی با سایت و کسب و کار من دارند؟

از اکثر صاحبان کسب و کارها چنین چیزی می شنویم که “شنیده ام وبلاگ نویسی و محتوای وب سایت خیلی مهم هستند.” بله مهم هستند اما به شرطی که محتوای تولید شده باعث جذب ترافیک به سایت شما و دادن اطلاعات جدید به کاربرانتان باشد. برای بخش وبلاگ شما باید روی سوالاتی تمرکز کنید که کاربران شما می خواهند بدانند و در بخش های دیگر وب سایت پاسخ آنها را پیدا نکرده اند.
فقط به خاطر اینکه بگویید وبلاگ دارید وبلاگ نویسی نکنید بلکه با هدف جذب ترافیک و دنبال کردن اهداف بیزنس تان اینکار را انجام دهید.

9-    آیا نمونه کار قابل مشاهده دارید؟

هر سئوکاری حداقل 3 نمونه کار دارد که شما میتوانید با مشاهده آنها میزان موفقیت او را بررسی کنید. همچنین فراموش نکنید که یک جستجوی ساده گوگل انجام دهید تا ببینید آیا سئوکار شما در رتبه بندی های خود در بازار محلی کار می کند. اگر نه، بپرسید چرا این کار را انجام نمی دهد.

سئو یک پازل بزرگ است.

یک سئوکار خوب به شما کمک میکند تا قطعات پازل را کنار هم بجینید که تاثیر زیادی در رتبه بندی کلمات کلیدی شما در گوگل دارد. همچنین به شما کمک میکند تا متوجه شوید جایگاه شما در گوگل کجاست. البته بعضی سئوکار ها انقدر کار را پیچیده جلوه می دهند که شما چیزی متوجه نمی شوید. 😐
حالا شما 9 سوال دارید تا از سئوکار خود بپرسید و در مورد استخدام او و یا قطع همکاری با سئوکار فعلی خود تصمیم بگیرید.

0 دیدگاهبستن دیدگاه‌ ها

ارسال دیدگاه

عضویت در خبرنامه

آخرین پست ها و مقالات را در ایمیل خود دریافت کنید

[mc4wp_form id="517"]

ما قول می دهیم که اسپم ارسال نشود :)